Все повече потребители минават от XP на Windows 7

Делът на операционната система Windows 7 продължава да нараства, тъй като все повече потребители на Windows XP преминават към по-новата платформа, показват данните за март на Net Applications.

Windows 7 изглежда е големият печеливш от миграцията на потребителите на Windows XP

Windows 7 изглежда е големият печеливш от миграцията на потребителите на Windows XP

Microsoft ще спре поддръжката на Windows XP на 8 април и това е сериозен мотив за много потребители да обновят операционната си система. Тази седмица дори и Европол излезе с препоръка към потребителите на XP да преминат към друга версия на Windows или друга платформа, тъй като след спиране на поддръжката ще настъпят сериозни рискове за сигурността.

Windows 7 изглежда е големият печеливш от миграцията. Към края на март тази система е била инсталирана на 48,77% от десктоп компютрите в света, спрямо 47,31% през февруари, по данни на Net Applications.

Този резултат не е е изненадващ. Макар че желанието на Microsoft е да убеди повече потребители да изберат модерната операционна система Windows 8.1, мнозина предпочитат Windows 7, заради по-по-близкия интерфейс с Windows XP.

Коментари по темата: „Все повече потребители минават от XP на Windows 7”

добавете коментар...

  1. sda

    Старите windows-си са буклук ..
    Новите къде къде са много по-хубави от старите буклици!!!

  2. sda

    ем… ако има чалъм да се върнем на win98SE… 😀
    дано win 9 да прилича поне малко на нормален windows… нямам нищо против да опитват “нови” олигофрении, но поне запазят добрият стар самозамазващ се windows… с който сме свикнали

Коментар