Samsung награди щедро студенти-разработчици от СУ

Най-добре представилите се студенти в Лабораторията за иновации към ФМИ получиха сериозни награди от Samsung

Най-добре представилите се студенти в Лабораторията за иновации към ФМИ получиха сериозни награди от Samsung

45 студенти от Софийски университет „Св. Климент Охридски” взеха сертификати за създаване на мобилни приложения, обучавайки се в Лабораторията за иновации на Samsung във Факултета по математика и информатика. Курсът стартира през октомври 2013 г. с откриване на лабораторията и продължи през целия първи семестър с участите на студенти от втори, трети и четвърти курс.

Освен сертификати най-добре представилите се със собствени приложения и участвали в конкурса на Samsung получиха сериозни награди от корейската компания. Светлин Моллов, разработчик на приложението Space Droid, спечели първа награда -3000 евро и стаж в Samsung. Компанията раздаде още три награди под формата на мобилни устройства.

През последните две години интересът към професията програмист на мобилни приложения непрекъснато расте, като основната причина за това е сериозното увеличаване на използването на всякакви „умни” устройства – смартфони, таблети и др.

Проектът „Лаборатория за иновации” е част от глобален проект на Samsung Electronics за преодоляване на младежката безработица. Залата разполага с 20 работни места, оборудвани с таблети Samsung Galaxy Note 10.1, сензорна е-дъска, лаптоп, както и допълнителни мобилни устройства за тестване на мобилни приложения по време на обучението.

Коментари по темата: „Samsung награди щедро студенти-разработчици от СУ”

добавете коментар...

  1. ivo

    Супер. Пожелавам им по-добра организация следващата година.

Коментар