NETGEAR разширява гамата си от продукти за информационна сигурност

18-07-2006 – Солитрон
NETGEAR® разширявагамата си от продукти за информационна сигурност с представянето на предназначения за малкия и среден бизнес SSL VPN Concentrator за икономически достъпен и сигурен Webбазиран отдалечен достъп
Лесен за свързване и използване, StandardsBased SSL VPN на NETGEAR осигурява високо качество на работа и защитен достъп до мрежови ресурси за до 25 едновременно активни отдалечени потребители.
NETGEAR, Inc. (Nasdaq: NTGR), доставчик на високотехнологични маркови мрежови продукти в целия свят, обяви през май лансирането на ProSafeSSL VPN Concentrator 25 SSL312 – едно достъпно и надеждно SSL VPN решение за малкия и среден бизнес за изграждане на решения с до 100 потребители.
ProSafe SSL312 предлага защитен отдалечен достъп до корпоративната мрежа чрез популярния ecommerce протокол Secure Sockets Layer (SSL), елиминирайки нуждата от инсталиране на специализиран клиентски софтуер на отдалечения компютър.
SSL312 осигурява по всяко време и навсякъде отдалечен достъп на мобилни потребители, като им дава възможност за защитена връзка чрез стандартен Web браузер с корпоративната мрежа от всеки компютър –офис на партньор, от дома или дори от интернет клуб. SSL312 осигурява безпроблемен защитен достъп до корпоративни приложения като:email, офисни софтуерни продукти, както и до приложения за отдалечено управление, задоволявайки нуждите от отдалечен достъп на потребители в движение. Характеристики като "SSL over VPN" дават възможност на компаниите да осигурят дори по-стабилендостъп до корпоративни ресурси чрез ненатоварващ даунлоад между различни софтуерни платформи, който протича прозрачно за потребителя от SSL312 към неговия настолнен или преносим компютър.
Лесният за употреба Web интерфейс осигурява неприкосновеност на връзката, а изискванията за сигурност се подсигуряват чрез автоматично изчистване на кеш паметтаслед приключване на сесията. С помощта на богатите опции на инструментите за конфигуриране и разширените възможности за поддръжка и диагностика на автентификацията на потребители при свързване, SSL312 осигурява на ИТ администраторите пълен контрол над отдалечения мрежов достъп.
Представянето на SSL312 е още един пример за това как NETGEAR взема решения за отдалечен достъп, предназначени за корпоративни потребители, и ги адаптира за нуждите на SMB сектора,” заяви Vivek Chugh, Продуктов Мениджър NETGEAR. “С продължаващия темп на увеличаване на мобилните служители в компаниите от сегмента, в който сме се прицелили, ProSafe SSL312 е първият от линията SSL VPN продукти, който се фокусира върху повишаването на производителността на мобилните потребители чрез осигуряването на конкурентна цена за решение за отдалечен достъп без допълнителен клиентски софтуер и при безпроблемно интегриране със съществуващата мрежова инфраструктура. Посредством несравним SSL капацитет за обработка на данни (пропускателна способност), лесен за използване интерфейс и употребата на най-мощните криптиращи алгоритми в индустрията за осигуряване на неприкосновеност на данни, ProSafe SSL312 осигурява производителност и контрол на достъпа от високия бизнес клас, но на цената на SMB продукт.”
ProSafe SSL VPN Concentrator 25 SSL312 – забележително allinone SSL VPN решение без никакви лицензни ограничения с най-добър показател цена/качество/производителност в сектора, се предлага с два 10/100 Ethernet порта и един конзолен порт за управление от разстояние. SSL312 осигурява неприкосновеност на данните чрез SSL v3 и TLS v1.0 с AES-256, поддържа 25 едновременни SSL VPN сесии, осигурявайки на отдалечени потребители защитен достъп до фирмените ресурси посредством стандартни web браузърикато Microsoft Internet Explorer и Apple Safari. Също така при интегрирането към широк кръг от потребителски хранилища за автентикация на потребителите (като Microsoft Active Directory, LDAP и RADIUS), SSL312 е съвместим със защитни стени (firewalls) на трети страни и работи безотказно с ProSafe линията от VPN Firewall маршрутизатори на NETGEAR, с цел осигуряване на цялостно решение за информационна сигурност.
ProSafe SSL VPN Concentrator 25 SSL312 на NETGEAR е с три годишна гаранция и 24х7 online поддръжка.
SSL312 е поръчваем от третото тримесечие на 2006 г.през Солитрон, официален дистрибутор на NETGEAR за България, като цената за крайни клиенти е$491 без ДДС.
NETGEAR (Nasdaq: NTGR) създава високотехнологични, маркови мрежови продукти, които посрещат специфичните нужди на малките и средни фирми, както и на домашните потребители. Продуктите, които компанията предлага позволяват на потребителите да споделят достъп до: интернет, периферни устройства, файлове, дигитално мултимедийно съдържание и приложения сред множество персонални компютри и други устройства с достъп до глобалната мрежа. Централният офис на NETGEAR се помещава в Санта Клара, Калифорния.

Коментар