Build 2014: Microsoft с нови партньори за Windows Phone

joe belfiore

Джо Белфиори обяви нови партньорства за платформата Windows Phone по времe на конференцията Build 2104

Още две хардуерни компании ще въведат операционната Windows Phone в своите устройства – това са Micromax и Prestigio, които са включени в програмата за референтен дизайн на Microsoft.

Новината обяви Джо Белфиори, вицепрезидент операционни системи и ръководител на групата Windows Phone в Microsoft, по времe на откриването на конференцията Build 2014.

Събитието е най-големият форум за разработчици на Microsoft и се провежда в Сан Франциско, където компанията представя два очаквани продукта – Windows Phone 8.1 и Windows 8.1 Update.

Micromax и Prestigio са познати в различна степен в различни части на света. Анализаторите ги определят като силни на развиващите се пазари. Марката Prestigio е позната у нас и в региона. Micromax пък е един от големите производители на мобилни телефони и смартфони в Индия.

По време на откриването на конференцията Build Джо Белфиори показа първите устройства от тези две компании. В идните месеци производителите ще атакуват пазара с още смартфони – под управление на новата платформа Windows Phone 8.1.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар