Acer Iconia A1-830 – стилен таблет в алуминиев корпус

Acer позиционира Iconia A1-830 като леко мобилно устройство за сърфиране в интернет, игри и споделяне на съдържание

Acer позиционира Iconia A1-830 като леко мобилно устройство за сърфиране в интернет, игри и споделяне на съдържание

7,9-инчовият Android таблет със стилен, премиум дизайн Acer Iconia A1-830 вече е наличен на българския пазар. Устройството се отличава с качествен IPS дисплей с резолюция 1024×768 пиксела, висока производителност и богат звук.

Acer позиционира Iconia A1-830 като леко мобилно устройство за сърфиране в интернет, игри и споделяне на съдържание. Таблетът има алуминиев корпус и усилена метална рамка, които придават допълнителна устойчивост и защита на дисплея.

Характерен за IPS екрана е широкият зрителен ъгъл от 178 градуса. Съотношението на страните 4:3 пък дава широко поле на видимост както за уеб сърфиране, така и за четене.

Премиум шасито е удобно за ползване, благодарение на гладката повърхност и заоблените ъгли. Таблетът е лек и лесно преносим с тегло от едва 380 грама. Освен това, екранът е завършен със стилна метална рамка от само 8,15 мм, за да е удобен за мултитъч и работа с една ръка.

Acer Iconia A1-830 стъпва на процесор Intel Atom (Clover Trail+) Z2560 с тактова честота 1,6GHz, допълнен с 1GB SDRAM. Енергийната ефективност на процесора допринася и за 7,5-часовия живот на батерията. Създаден за мобилно медийно преживяване, Iconia A1-830 възпроизвежда качествено видео и филми, а двата стереоговорителя осигуряват богат звук.

Устройството разполага с достатъчно място за съхранение на съдържание и приложения – 16GB вградена флаш памет и microSD слот, който поддържа карти до 32GB. Свързва се към интернет чрез безжична Wi-Fi връзка 802.11b/g/n.

Задната камера записва 1080p Full HD аудио/видео с резолюция 2560×1920, а предната е идеална за видео чат, снимки с резолюция 1600×1200 и аудио/видео записи 720p. С вградените microUSB и Bluetooth 3.0 портове потребителите могат лесно да свържат таблета с различни устройства като слушалки и външни високоговорители.

Към таблета се предлагат и разнообразни аксесоари за допълнителна производителност и защита. Acer Crunch Keyboard е тънка само 5,3 мм и „облечена” с калъф от мека изкуствена кожа. Клавиатурата предоставя Bluetooth 3.0 свързаност и се презарежда чрез microUSB, а калъфът може да служи за поставка.

Друг аксесоар е Acer Crunch Cover – направен от издържлив микрофибър, калъфът се превръща в поставка за таблета с възможност за различни ъгли на поставяне, като дава достъп до всички портове.

Acer Iconia A1-830 работи под управление на операционна система Android 4.2 Jelly Bean, която може да бъде надградена до версия 4.4 KitKat. Моделът е достъпен на цена от 329 лв., съобщиха от офиса на производителя у нас.

Коментари по темата: „Acer Iconia A1-830 – стилен таблет в алуминиев корпус”

добавете коментар...

  1. suzan

    Ima lj mysto za sim karta

  2. metin mehmed

    Когато го избирах този таблет избора беше голям и труден но не съжалявам че точно това избрах стилен красив и много бърз

Коментар