Build 2014: Windows 8.1 Update излиза на 8 април

Windows 8.1 Update внася желаните подобрения в интерфейса

Windows 8.1 Update внася желаните подобрения в интерфейса

Обновената операционна система Windows 8.1 Update ще излезе на 8 април, внасяйки редица подобрения в интерфейса за персонални компютри, стана ясно на конференцията за разработчици Build 2014 в Сан Франциско.

Сензорните пълноекранни WinRT приложения вече се показват в панела със задачи на настолния интерфейс. Освен това иконата на магазина за приложения Windows Store е поставена по подразбиране в панела със задачи.

Производителите на РС могат да настроят компютрите си без сензорни екрани така, че системата да се зарежда в десктоп режим. По-рано потребителите трябваше да променят тази настройка ръчно. Екранът Старт също е станал по-дружелюбен към потребителите, ползващи мишка – в горния десен ъгъл вече се появяват бутони за търсене и изключване на компютъра.

Също така, при натискане с десния клавиш на мишката върху „живите плочки” се показва познатото падащо меню под курсора, вместо да се налага преместване на курсора към панела в долния край на екрана.

В допълнение, Microsoft е вградила няколко нови функции за по-висока производителност, независимо от типа на ползваното устройство. Компанията ще доставя системата в компресиран вид на производителите, за да заема по-малко място.

Функцията Process Lifetime Manager ще прекратява агресивно работата на приложения, с цел изчистване на паметта. Подобрен е също режимът на съвместимост в Internet Explorer.

Потребителите на Windows 8 и Windows 8.1 ще могат да обновят своите операционни системи до версия Windows 8.1 Update още на 8 април. Разбира се, обновлението ще се инсталира само, ако е включен автоматичният режим.

Коментари по темата: „Build 2014: Windows 8.1 Update излиза на 8 април”

добавете коментар...

  1. xxxx

    abe te mahnaaha windows hp

  2. Томи

    @Кирил – стар софтуер няма, има стари навици. Пристрастяване един вид, към форма и функция, което между другото се случва само при активното им използване. Така че нищо недружелюбно няма в това, да се направи новата форма по-разпознаваема спрямо очакваната от пристрастените потребители предишна форма, въпреки че функцията я има и в новата. Удовлетвореността при смяна на средата е преходен процес, важното е да има сходимост. 🙂

  3. Кирил

    Браво! Велико! Майкрософт ( по-дружелюбните ) са Велики! Само те могат да ти продадат стари неща за нови. И няколко чисто нови шорткъта.

Коментар