Build 2014: Сензорен Office Touch за Windows 8

Office Touch за Windows 8 е по-бърз, с богата галерия от ефекти, цветови и други опции

Office Touch за Windows 8 е по-бърз, с богата галерия от ефекти, цветовe и други опции

Microsoft показа за първи път пред публика пакета Office Touch за Windows 8 по време на конференцията за разработчици Build 2014 в Сан Франциско. В частност, компанията демонстрира как работи сензорният интерфейс на приложението за презентации PowerPoint.

На пръв поглед, новият PowerPoint за Windows 8 е значително усъвършенстван спрямо версията за iPad, пусната по-рано от Microsoft. Традиционните Office елементи са тук, но вече оптимизирани за таблети и много лесни за използване.

Office Touch за Windows 8 е по-бърз, с богата галерия от ефекти, цветовe и други опции. Всички промени се съхраняват автоматично в облака, така че потребителите могат лесно да отменят някоя редакции.

Новият пакет също така е по-удобен за съвместна работа, подчертава Microsoft. Освен това потребителите могат да навигират в презентацията чрез докосване с пръст, жестове и писалка.

Office Touch за Windows 8 ще стане достъпен на пазара по-късно тази година. Точната дата и цените на сензорния офис пакет засега не са известни.

Коментар