Загреб и Любляна обмениха данни със скорост 400Gbps

Решението на Alcatel-Lucent 400G се базира на технология Photonic Service Engine

Решението на Alcatel-Lucent 400G се базира на технология Photonic Service Engine

Telekom Austria Group, в състава на която е Мтел, тества успешно технология за пренос на данни при скорост 400Gbit/s между Загреб (Хърватия) и Любляна (Словения).

Тестът е проведен съвместно с Alcatel-Lucent и демонстрира четирикратно увеличение на скоростта на пренос на данни – от 100 Gbps до 400 Gbps по наличните оптични кабели.

Решението на Alcatel-Lucent 400G се базира на комутатор 1830 Photonic Service Switch (PSS) и технология Photonic Service Engine (PSE). То позволява увеличаване на капацитета за динамични пакетни услуги по начин, който пести разходи.

Под надслов „Инициатива Гриуич”, 400G преносът намалява разхода на електричество с 47%, а нуждите от място – с 65%, сравнено с настоящата 100G технология. Освен това 400G увеличава четирикратно настоящия капацитет на дължина на вълната от 100 до 400G, като така увеличава общия капацитет до 15,4 терабайта.

Telekom Austria Group пусна първата търговско достъпна 100G мрежа в Европа през пролетта на 2013 г. Основните маршрути между Франкфурт и София в момента осигуряват добър капацитет. Обемът на данни при тези 100G преносни линии бяха постигнати от три големи клиента три месеца след пуска им в работа.

В следващите години се очаква бързо увеличение на обемите данни, в резултат на цифровите услуги. Telekom Austria Group подготвя инфраструктурата си така, че да осигури безпроблемна гласова телефония, мобилен и фиксиран интернет и HD кабелна телевизия.

Коментари по темата: „Загреб и Любляна обмениха данни със скорост 400Gbps”

добавете коментар...

  1. Ivtcho

    Много съдържателно изречение:
    Освен това 400G увеличава четирикратно настоящия капацитет на дължина на вълната от 100 до 400G, като така увеличава общия капацитет до 15,4 терабайта.

    капацитет на дължина на вълната – Ново измерение на физична величина.
    като така увеличава общия капацитет до 15,4 терабайта – терабайт – еденица мярка за измерване на количество информация, и логичния въпрос е капацитет на какво?

Коментар