Seagate пусна клауд HDD с капацитет 6 TB

6-терабайтовият Seagate Enterprise Capacity 3.5 HDD v.4 ще се използва в клауд сървъри и центрове за данни

6-терабайтовият Seagate Enterprise Capacity 3.5 HDD v.4 ще се използва в клауд сървъри и центрове за данни

Seagate влезе във второто тримесечие с 6-терабайтов HDD. Новият модел е предназначен за клауд сървъри, центрове за данни и корпоративни сторидж системи.

Високият капацитет е само едно от предимствата на Seagate Enterprise Capacity 3.5 HDD v.4. Компанията твърди, че устройството е с 25% по-бързо от конкурентните твърди дискове.

Към момента е известен само един подобен HDD – това е моделът HGST Ultrastar He6, който чете данни със скрост до 177 MB/s и има време за търсене 8,5 ms. Seagate обаче не е публикувала на сайта си скоростите на четене/запис на новия си диск.

Enterprise Capacity 3.5 HDD v.4 се върти със 7200 оборота в минута (RPM), използва интерфейс SATA 6.0 Gbps и има 128 MB кеш памет (спрямо 64MB при HGST). Компанията ще продава и модел с интерфейс SAS 12 Gbps.

В допълнение, 6-терабайтовият HDD е самокодиращ се и има вградена технология за изтриване на данните Instant Secure Erase. Новият модел допълва корпоративната линия на Seagate, която включва още модели с капацитет 2, 4 и 5 терабайта. Цената на диска все още не е обявена.

Коментар