Холандия ще плаща скъпо за поддръжка на Windows XP

Между 34 и 40 хиляди държавни служители в Холандия ще ползват разшилена поддръжка за Windows XP

Между 34 и 40 хиляди държавни РС в Холандия работят под Windows XP

Холандското правителство ще плати милиони евро на Microsoft за разширена поддръжка на Windows XP, съобщиха медиите в страната.

Между 34 и 40 хиляди държавни служители продължават да използват компютри с Windows XP, въпреки че поддръжката на платформата изтича на 8 април т.г., предаде DutchNews.nl.

По план, всички правителствени РС ще мигрират към по-нова операционна система до януари 2015 г. Два от петте местни съвета на Холандия все още използват Windows XP, но те са не са извън сделката.

След 8 април Microsoft ще спре ъпдейтите на Windows XP, които защитават РС-тата от вируси и хакери. Обикновено компанията взима по $200 на РС за поддръжка, така че холандското правителство ще трябва да плати крупна сума за сигурността на системите си.

По-рано сделка за 7 милиона евро сключи британското правителство, което също се нуждае от поддръжка на Windows XP. Около 20 хиляди РС в държавните ведомства все още работят на XP.

Коментари по темата: „Холандия ще плаща скъпо за поддръжка на Windows XP”

добавете коментар...

  1. :)

    🙂 И все по-смешен ставаш… 🙂

  2. Saevar

    е грешка имам само 1237 експлоита 🙂 ето поствам ти тук изглед от консолата ми 🙂
    =[ metasploit v4.9.0-dev [core:4.9 api:1.0]
    + — –=[ 1237 exploits – 674 auxiliary – 196 post
    + — –=[ 324 payloads – 32 encoders – 8 nops

    msf >

  3. Saevar

    в msfconsole имам над 1300 експлойта , не съм виждал до сега XP в което да немога да вляза, по добре не говори глупости а се поразтърси да разбереш малко повече за какво говоря че ако те чете някой секюрити спец ще ти се смее. просто споменах in general за Metasploit понеже тук не вси4ки са админи или програмисти за да могат да си проверят в нета за какво говоря.

  4. :)

    Абе чувал си за Metasploit, ама не си разбрал какво е 🙂 Логореята е най-лесния начин да станем смешни.

  5. Saevar

    после що били хаквани, с метасплоит се влиза в XP както всеки си влиза у дома си и то с админ привилегии освен ако нет админите им не са направили по сложна конфигурация но и всеки админ знае правилото keep it simple…

Коментар