Започва безплатен курс за Android разработчици

Курсът ще се проведе в Софийски университет с подкрепата на Samsung

Курсът ще се проведе в Софийски университет с подкрепата на Samsung

Безплатен курс за разработка на мобилни приложения за Android стартира на 12 април. Инициатори са Софийски университет „Св. Климент Охридски” и JobTiger с подкрепата на Samsung.

В продължение на един месец студенти с интереси в мобилни приложения изпращаха своите кандидатури. В неделя се проведе и финалният етап от подбора на младежите, който включваше тест за базови познания по програмиране и информатика.

До финала бяха допуснати 36 от общо 108-те кандидати. Най-добрите 20 от тях ще започнат и самия курс на 12 април с продължителност 60 учебни часа. Лектори са специалисти в областта на информационните технологии в България, съобщи JobTiger.

Обучението ще бъде изцяло практическо. Всеки участник ще разработи свое портфолио по време на курса, а успешно завършилите ще получат сертификат от Софийски университет и ще бъдат препоръчани за работа.

Курсът за разработка и дизайн на мобилни приложения е част от Центъра за технологии и иновации, създаден от Софийски университет в партньорство със Samsung, която се бори на глобално ниво с младежката безработица.

Коментари по темата: „Започва безплатен курс за Android разработчици”

добавете коментар...

  1. Мрън

    Отново само в София. А в “останалата България” ?

Коментар