Безплатно приложение проверява баркодове

БГ Баркод позволява лесна проверка на баркодове

Безплатното мобилно приложение БГ Баркод позволява лесна проверка на баркодове от граждани и фирми

Граждани и фирми могат да ползват безплатно мобилно приложение за проверка на баркодове чрез своите Android и iOS устройства.

„БГ Баркод” беше обещано от Българската търговско-промишлена палата при сключване на последния Коледен пакт за недопускане на пазара на некачествени и опасни стоки и вече е достъпно за сваляне.

„Отдавна искахме да има такъв достъпен продукт, защото е важно гражданите, микро, малките и средни предприятия да бъдат информирани преди да направят своя избор”, коментира председателят на БТПП Цветан Симеонов, цитиран от сайта на камарата.

БГ Баркод е едно от средствата за постепенно отстраняване на нелегитимните участници в българския пазар. Няма баркод, който да не може да бъде проверен с това приложение, независимо къде е произведен, допълни Симеонов.

Председателят на БТТП  очаква новият продукт да намери добър прием сред гражданите и, че те ще започнат да дават приоритет на легитимните ползватели на баркодове.

Всеки продукт, маркиран с баркод по стандартите GS1, получава свой идентификационен номер, който е уникален за целия свят. Националната организация GS1, издател на тези номера, се кодира в първите цифри от баркода. За България това са цифрите 380.

Чрез сканиране на баркод посредством мобилното приложение БГ Баркод, потребителите могат да проверят легитимността на баркодовете, започващи с 380, както и да получат информация за фирмата производител или дистрибутор на съответния продукт. За други баркодове приложението препраща към международния регистър GEPIR или дава пояснение.

Даунлоуд: БГ Баркод за Android; БГ Баркод за iOS

Коментари по темата: „Безплатно приложение проверява баркодове”

добавете коментар...

  1. viki

    kvo e tva

  2. Пацо

    Само голфа да е 2-ка и да е с пернишка регистрация

  3. Потребител

    Според теб кой е по-лесния вариянт – да снимаш продукта, да отвориш браузъра, да влезеш в сайта, да качиш файла и да видиш резултата или да отвориш приложението, да насочиш камерата към баркода и да видиш резултата. В България мисленето не е приоритет на хората. И машина за телепортация да им дадеш ще ти кажат “.. ми аз мога се кача на голфа и за 1 час съм там… що ми е да се телепортирам…”

  4. а

    а за wp8 устройства ще има ли

  5. Vincent

    ‘ми аз имам инсталиран от няколко месеца някакъв бар- код четец, също безплатен и си работи
    та нито е нещо ново, нито уникално 🙂

  6. Потребител

    За какво ти е след като можеш просто да го снимаш и файла да го пуснеш на уеб сайт който да го разчете. Не ти трябва нищо да инсталираш дори и това приложение не ти трябва.

  7. Митьо

    Някой да е успял да го инсталира???

Коментар