Отличиха учител за неговия блог

Красимир Божинов, ръководител „Компютърни кабинети” и учител по информатика и информационни технологии в Техническа професионална гимназия „Стамен Пенчев” в Ботевград, е първият „Учител на месеца”, награден от Мрежата на учителите-новатори www.teacher.bg.
Всеки месец сайтът ще определя най-активния от регистриралите се учители и ще го награждава за приноса му към общността, съобщава от БТК. Мрежата на учителите-новатори е съвместен проект между Майкрософт България, Българската телекомуникационна компания (БТК) и Асоциация „Потребител БГ”.
Учителят на месеца е избран заради своята активна блог страница (http://kr_bozhinov.teacher.bg), чрез която споделя опит и положителни практики с всички регистрирани. Основният акцент на блога му е използването на информационните технологии в класните стаи, полезни съвети за технологичното подсигуряване на учебния процес, както и полезни връзки към положителни образователни практики от България и от света.
Красимир Божинов е един от първите регистрирани учители-новатори в сайта teacher.bg един от най-активните с множество публикувани мнения, коментари, съобщения и материали, уточниха от БТК.
Най-активният учител за януари получава учебници, учебен софтуер, мишка и клавиатура от Майкрософт България. Божинов получи и шест месеца безплатен достъп до Интернет през ADSL технологията на БТК. Учителят ще има възможност да тества и безжичния Wi-Fi достъп до мрежата със скорост 2048 Kbps. Той ще получи още слушалки и тримесечен курс по английски език от Kabinata.com, както и комплект български образователен софтуер „Училищна програмотека”.

Коментар