ComboFix – премахва спайуер и малуер

ComboFix е бърз и ефективен инструмент за премахване на спайуер и различни типове малуер от компютъра. Програмата извършва задълбочено сканиране, изчиства заплахите и генерира подробен анализ.

Едно от предимствата на Combofix е нейната способност да открива комбинации от спайуер и малуер

Едно от предимствата на Combofix е нейната способност да открива комбинации от спайуер и малуер

ComboFix е предназначена за ползване от опитни потребители, системни администратори и компютърни специалисти. Не се препоръчва употребата й от начинаещи потребители, защото неправилни действия с нея могат да причинят сериозни повреди в системата, вкл. невъзможност за стартиране.

Програмата създава резервни копия на регистъра, както и точка за възстановяване на системата, в случай на повреда. По време на сканирането/изчистването ComboFix изтрива файлове от три места – Recycle Bin, Temporary Internet Files и Temp Folder, поради което се препоръчва бекъп на данните в тях преди пускане на програмата.

Сканирането отнема до десет минути, когато инфекциите са незначителни, и може да продължи много повече, ако компютърът е пълен със заплахи. Едно от предимствата на ComboFix е нейната способност да открива комбинации от спайуер и малуер и да изчиства компютъра още при първото сканиране.

Обикновено, инфекциите се изчистват автоматично, но напредналите потребители могат да изследват лог файла, който съдържа информация за всеки открит малуер, и да се опитат да премахнат заплахите ръчно.  Програмата се разпространява безплатно за операционни системи Windows XP, Vista и Windows 7.

Даунлоуд: ComboFix

Коментар