Apple може да продава iWatch за 250 долара

iWatch ще бъде различен от съществуващата носима електроника, заради здравния аспект на приложението му

iWatch ще се различава от сегашната носима електроника, заради здравния аспект на приложението му

Apple може да се обърне към компаниите за здравни застраховки да субсидират продажбите на смарт часовника iWatch по същия начин, по който телеком операторите субсидират смартфоните.

Това твърди Тимоти Аркюри, анализатор от Cowen & Co., цитиран от Investor.com.  По неговите думи, за фитнес продукт като iWatch е възможно да бъде приложен модел на субсидиране, подобен на този за iPhone.

Аркюри очевидно се заиграва с поговорката, че „една ябълка (Apple) на ден държи доктора далеч от мен”. С други думи, ако хората, които носят iWatch, са по-осведомени за изгорените калории, кръвното налягане, пулса и други биометрични данни, те ще водят по-здравословен живот и ще имат по-малка нужда от медицинска помощ.

Очаква се Apple да представи смарт часовника през септември с идеята да хване силния празничен сезон на продажби в края на годината. Предполагаемата цена на устройството е 250 долара.

Аркюри вярва, че iWatch ще бъде различен от съществуващата носима електроника, именно заради здравния аспект на приложението му. Устройството ще предложи ключови иновации за измерване на здравни показатели като кръвно налягане, сърдечен ритъм и др.

Предполага се, че партньорите на Apple ще произведат между 5 и 10 милиона iWatch устройства за едно тримесечие. Аркюри очаква през 2015 г. компанията да продаде около 18 милиона устройства на средна цена 250 долара.

Коментар