Google работи по нов дизайн на Android

Отляво: сегашните уеб икони; в средата: сегашните Android икони; отдясно: бъдещите Android икони (източник: AndroidPolice.com)

Отляво: сегашните уеб икони; в средата: сегашните Android икони; отдясно: бъдещите Android икони (източник: AndroidPolice.com)

Google планира промяна в графичния интерфейс на Android. Ще бъдат обновени всички икони на системните приложения в рамките на проект, известен неофициално като Moonshine.

Според източници в интернет с фокус върху Android, промените ще засегнат пощенския клиент, календара, съобщенията, фотогалерията, контактите, магазина за приложения и други програми, които влизат в състава на най-популярната мобилна платформа.

Целта на промяната е да бъдат уеднаквени графичните интерфейси на уеб сайтовете на Googе и на мобилната платформа Android, тъй като в момента те използват различни типове икони, твърди Android Police. Новите икони са по-опростени и плоски, но не губят напълно дълбочината си, тъй като имат сенки.

Наскоро се появиха информации, че Google планира също да промени дизайна на приложението за електронна поща (Gmail) и календара. Твърди се, че новият дизайн на календара ще използва по-плоски и големи икони.

Според предварителните информации, Android с обновен интерфейс ще бъде представена на конференцията за разработчици Google I/O, която ще се проведе в края на юни тази година.

Актуалната в момента версия на Android (4.4 KitKat) излезе през септември 2013 г. Тя внесе значителна промяна в графичния интерфейс, с нови визуални елементи и подобрена функционалност на някои приложения. Очаква се следващата Android да продължи тенденцията към усъвършенстване на дизайна на платформата.

Коментар