Пореден слух за безплатна Windows 9

Windows 9 може да стане първата модерна десктоп платформа на Microsoft със свободен лиценз

Windows 9 може да стане първата десктоп платформа на Microsoft със свободен лиценз

В интернет вече излязоха множество публикации за Windows 9, следващата операционна система на Microsoft. Очаква се новата ОС да излезе на пазара в началото на 2015 г.

По-любопитното обаче е, че Windows 9 може да стане първата модерна десктоп платформа на Microsoft със свободен лиценз, който ще позволи на потребителите да я ползват легално без заплащане, съобщи softpedia.com.

Това е поредният слух за безплатен Windows, но крайната дума, разбира се, ще има Microsoft. Предполага се, че компанията ще предложи безплатно Windows на OEM производители и други партньори, с цел да стимулира пускането на повече и по-достъпни Windows компютри и така да ускори възприемането на новата операционна система.

Microsoft вече намали цената на Windows 8.1 Update, водена от същите съображения, и не би било изненада да предложи в бъдеще напълно безплатен Windows. Може да се очаква, че подобна версия ще включва реклама или някакви други опции, които ще позволят на Microsoft да печели от продукта.

Що се отнася до характеристиките, Windows 9 вероятно ще дойде със Start бутон, който ще се показва на Start екрана и така ще направи интерфейса Modern UI по-лесен за използване от потребители, които инсталират новата ОС на десктоп компютри.

Коментари по темата: „Пореден слух за безплатна Windows 9”

добавете коментар...

  1. Много благодаря

    На работа ползвам каквото са ми сложили на компа, но за всичко друго има по-добри възможности. И пари да ми дават, пак няма да взема шпионската им система.

  2. byba

    Даже и да ми платят, пак не я искам!

Коментар