Apple ще утилизира продуктите си безплатно

Работник в центъра за рециклиране в Роузвил, Калифорния, безопасно демонтира остарели твърди дискове

Работник в центъра за рециклиране в Роузвил, Калифорния, безопасно демонтира остарели твърди дискове

Apple започва да утилизира безплатно своите продукти, стана ясно от видео на компанията по повод Деня на Земята. Новата еко програма ще се разгърне на пазарите по целия свят.

В някои страни Apple ще приема за оползотворяване само собствени продукти, аксесоари и опаковки, докато на други пазари програмата ще обхване техника и от конкурентни производители, вкл. компютри, монитори и периферия.

Apple използва Деня на Земята, за да представи своите достижения в областта на екологията. Над 120 от фирмените магазини на компанията работят благодарение на възобновяеми енергийни източници.

Нещо повече, дори центровете за данни на Apple разчитат на екологично чиста енергия, става ясно от видеото, озвучено от самия Тим Кук – главен изпълнителен директор на компанията.

В допълнение, Apple е лидер по екологична чистота на продуктите – компанията е отстранила от тях вредни вещества като бромови антипирени, фталати, поливинхлориди и др., подчертава вицепрезидентът Лиза Джаксън.

Зелените постижения на Apple не останаха незабелязани и от Грийнпийс. Напоследък ИТ гигантът от Купертино получава похвали от еко организацията, докато преди години търпеше непрестанни критики.

Коментар