Телерик пусна пакет с отворен код Kendo UI Core

Отвореният пакет Telerik Kendo UI Core ще се публикува под лиценз Apache 2.0

Отвореният пакет Telerik Kendo UI Core ще се публикува под лиценз Apache 2.0

Софтуерният разработчик „Телерик” АД пусна безплатен пакет с отворен код в услуга на разработчиците на приложения.

Telerik Kendo UI Core включва най-голямата библиотека от инструменти за потребителски интерфейс (UI) и функционалности за JavaScript, както и решението Telerik Kendo UI Mobile за разработване на мобилни приложения с HTML5 и JavaScript.

Пакетът се публикува под лиценз Apache 2.0, който позволява на разработчиците да използват Kendo UI Core за комерсиални и нетърговски проекти, както и сами да допълват библиотеката.

„Телерик винаги е била компания от разработчици за разработчици. Ние разбираме какви са предизвикателствата, пред които са изправени програмистите, и искаме да им помогнем да се справят с тях”, коментира Тод Англин, изпълнителен вицепрезидент „Продуктова стратегия” в компанията.

Kendo UI Core включва безплатен достъп до 38 UI компонента (widgets) за потребителски интерфейс (вкл. целия пакет Kendo UI Mobile), достъп до хиляди тестове и информация за най-добри практики в индустрията, тясна интеграция с отворения пакет за „front-end” разработване Bootstrap и UI компоненти, които могат веднага да бъдат използвани с популярни библиотеки като AngularJS, поддържана от Google, както и публична наличност в GitHub и на сайта на Телерик.

Компанията ще продължи да развива Kendo UI Core с нови компоненти, промени и подобрения на съществуващите функционалности. Kendo UI Core ще стане част от други продуктови пакети като Kendo UI Professional и Telerik UI за ASP.NET MVC.

Някои от Kendo UI инструментите, като мощните „data grid” за филтриране и сортиране на данни и „data visualization”, ще продължат да бъдат достъпни само в комерсиалните пакети на Kendo UI, уточниха от разработчика. На 7 май компанията ще проведе уебинар, посветен на Telerik Kendo UI Core.

Коментар