Nokia добавя Google бутон в телефоните си

Партньорството между Nokia и Google са задълбочава. Финландската компания, номер едно в мобилните телефони, ще добави бутон на Google в своето приложение за търсене Nokia Search.
Досега Google бутонът беше наличен само в интернет таблета на Nokia. След споразумението от вторник инструментът за търсене вече ще присъства и в телефоните Nokia N96, N78, 6210 Navigator и 6220 classic, стана ясно от световния мобилен конгрес в Барселона.
Хендсетите с интегриран Google ще бъдат достъпни в над 100 държави.
Nokia Search е свободно приложение за търсене на съобщения, контакти, музика и други файлове, съхранявани на мобилния телефон. Инструментът се използва и за намиране на интернет съдържание през търсещите машини или чрез локални услуги и цифрови карти.
Потребителите ще получат директен достъп до приложението с един клик, вместо да навигират през различни менюта, посочват от Nokia. Подобен подход ще им осигури удобството за търсене в уеб, познато от десктоп интерфейса.
Новият инструмент се очаква да се появи в телефоните Nokia N96, N78, 6210 Navigator и 6220 през второто и третото тримесечие на годината. По-късно, компанията ще добави бутона на Google и в други модели.

Коментар