Sony започва бизнес с недвижима собственост

Новото подразделение за недвижима собственост ще оперира от централата в Токио под името Sony Real Estate

Новото подразделение за недвижима собственост ще оперира от централата в Токио под името Sony Real Estate

Sony планира да започне бизнес с недвижима собственост, като един от начините за излизане от кризата, в която се намира компанията от няколко години. За целта, японският гигант ще формира отделно подразделение за недвижима собственост, съобщи Блумбърг.

През 2012 г. загубите на Sony достигнаха рекордно високо ниво от 5,7 млрд. долара. Подразделението за потребителска електроника, което произвежда телевизори, камери и компютри, пострада в резултат на засиления интерес към мобилните устройства. В променената пазарна ситуация Sony губи конкурентната битка с компании като Apple и Samsung.

Идеята за бизнес с недвижима собственост не е случайна. Sony разполага с огромен обем информация за потребители, благодарение на продажбите на компютри Vaio и конзоли PlayStation. Компанията се надява съществуващата клиентска база да й помогне да повиши ефективността на използване на активите й.

Новото подразделение за недвижима собственост ще оперира от централата в Токио под името Sony Real Estate. То ще се занимава с услуги по управление на собственост, консултации и брокерски бизнес. Първоначално Sony ще инвестира в него около 2,4 млн. долара, а стартирането на дейността е планирано за август тази година.

По-рано се появиха информации, че в близките три години Sony ще разгърне десетки нови направления на бизнес. Говори се, че компанията ще се заеме с производство и продажби на играчки.

Коментари по темата: „Sony започва бизнес с недвижима собственост”

добавете коментар...

  1. 1

    Да заповядат тук, още няколко кооперациики в незастроена София да вдигнат 😀

Коментар