Сирма Медия лансира таблет за образованието

einstein Tablet+ се предлага с набор от вградени датчици и мултимедийни експерименти по различни науки

Иновативният einstein Tablet+ се предлага с набор от вградени датчици и мултимедийни експерименти по различни науки

Мултимедийното издателство Сирма Медия ще пусне на българския пазар Android таблет за образователни цели. Моделът einstein Tablet+ се отличава с широк набор от вградени датчици, които го превръщат в мобилна научна лаборатория.

С помощта на таблета, учениците ще могат да правят разнообразни експерименти по достъпен начин. einstein Tablet+ е разработен от компанията Fourier Education, която е специализирана в технологиите за обучение по науки (физика, химия, биология, опазване на околната среда и т.н.). Засега устройството се предлага само във версия с Android, но е възможно в бъдеще да се появят и модели с други платформи.

„Иновативният таблет einstein е доказателство за това как отворените мобилни платформи водят до появата на ново поколение научно оборудване, което не отстъпва по своята производителност и функционалност на традиционните лаборатории, но е много по-компактно и удобно за работа”, сподели Илиян Узунов, ръководител на Сирма Медия.

По неговите думи, достъпната цена на тези устройства, както и фактът, че те работят с една позната операционна система „ще позволи повече ученици да се докоснат до чудесата на науката, да изживеят по един нов начин досега си с нея и преди всичко – да се забавляват, докато придобиват нови знания”.

einstein Tablet+ е оборудван с GPS модул, две вградени камери и HDMI порт за свързване с проектор или монитор. Поддържа безжичните стандарти Bluetooth и Wi Fi и работи с всички приложения, създадени за Android.

Това, с което моделът е по-интересен, обаче са подобренията и функционалностите, насочени към образованието в часовете по науки. С помощта на einstein Tablet+ учителят би могъл да ангажира вниманието на своите ученици и да направи техния урок по-интересен.

Устройството се предлага с включени мултимедийни експерименти по биология, химия, физика, природни науки и психология. Освен това учителите и учениците могат да създават и собствени уроци, използвайки креативната платформа einstein Activity Maker на Fourier Education.

Друга особеност на таблета са неговите осем вградени сензора за влажност, ултравиолетово лъчение, сърдечен ритъм, температура, светлина, акселерометър и сила на звука, които могат да се използват в различни научни експерименти. Освен това към устройството могат да бъдат добавяни и други външни сензори, за по-комплексни и креативни експерименти.

Самите ученици разполагат със свободата да създават, тестват и анализират различни експерименти. Таблетът се предлага с приложението за анализ на данни Fourier Education’s MiLAB, което позволява на учениците лесно да събират, интерпретират и разбират данните от техните опити.

Коментари по темата: „Сирма Медия лансира таблет за образованието”

добавете коментар...

 1. :o)

  В продукт или софтуерна услуга, както и измислянето й, доставянето и поддръжката са инвестират пари, хора, логистика. Нормално е това ДА НЕ Е БЕЗПЛАТНО.
  Съществуват хиляди безплатни неща, но никой не върши сериозна работа с тях.
  Сериозна работа, особенно толкова важна като образованието се върши от сериозни продукти и хора. За образованието отиват стотици милиони от нашите пари, поне да ги влагаха в иновативни продукти и база.

  Колкото до таблета на Сирма, щесе въздържа от коментар.
  Ще добавя само – Развили са си компанията и паравят нещо…за разлика от много други, които от години говорят какво ЩЕ направят…
  Друг е въпроса как в България едно училище сключва договори и купува стоки и услуги и дали може това да стане без “наши и ваши” хора 😉

 2. Иван

  Продукт или софтуерна система за образованието е напълно безсмислена ако не е с отворен код и не се разпространява безплатно и свободно.

Коментар