Масите ще почакат до март за Vista SP1

Изненадващо Microsoft ще забави до март пускането на първия сервизен пакет Vista, въпреки че е готова с финалната версия на обновлението. Обикновено компанията предоставяше на своите потребители новите продукти, веднага щом  ги завършеше.
Vista Service Pack 1 обаче ще бъде достъпен от утре само за т.нар. volume licence клиенти, а по-късно този месец и за разработчиците по програмите на Technet и MSDN, съобщи CNET. В средата на март Microsoft ще пусне сервизния пакет и за масовия потребител.
Причината за отлагането са проблеми с драйверите за някои хардуерни устройства след инсталирането на Vista SP1, уточняват от компанията. По-точно, проблемът идва от процеса на преинсталиране на драйверите, а не от самите драйвери.
При предварително инсталирана Vista SP1 на нови РС проблеми няма, посочват от Microsoft. Компанията работи с производителите на устройства за обновяване на техните драйвери и инсталационни програми, така че да бъде отстранен проблемът при ъпдейт на съществуващи инсталации на Vista към Vista SP1.

Коментар