D-Link се фокусира върху корпоративния сектор

Решенията за корпоративни потребители и проектният бизнес ще бъдат сред приоритетите на D-Link, стана ясно на мениджърска среща на компанията в Берлин, в която участва и Анелия Чакърова, управител на D-Link България.
„Фокусът на D-Link за 2008 година е разширяване на присъствието и пазарния дял в корпоративния сегмент в Европа”, заяви Дейв Смит, вицепрезидент за корпоративния сектор в компанията. За последните 2 години D-Link отчита нарастващо търсене в световен мащаб на комутаторите от серията xStack от страна на корпоративни клиенти.
През 2008 приоритет в политиката на компанията ще са и „зелените решения”. D-Link първа лансира Green Ethernet десктоп комутатори – икономични устройства, проектирани с грижа за околната среда и спестяващи електроенергия. През тази година компанията предвижда разработване и пускане на пазара и на други гигабит комутатори от серията Грийн.
Плановете на D-Link за България са свързани с разширение на присъствието в корпоративния бизнес и изграждане на ефективни комуникации на големи предприятия, зяви Анелия Чакърова. Потребителският сегмент също ще продължи да бъде водещ за бизнеса на мрежовата компания у нас.

Коментар