Google пусна офис приложения за iOS и Android

Google Docs и Google Sheets са достъпни за сваляне безплатно от онлайн магазините Google Play и App Store

Google Docs и Google Sheets са достъпни за сваляне безплатно от онлайн магазините Google Play и App Store

Google пусна безплатни версии на облачните офис приложения Docs и Sheets за локално инсталиране на iPhone, iPad и устройства под управление на Android. Приложенията са автономни – не се изисква интернет връзка за създаване на файлове, тяхното редактиране и преглеждане.

Безплатните офис приложения поддържат синхронизация с облака на Google. Ако потребителят е работил с файлове в уеб приложенията Docs и Sheets или е съхранявал файлове в Google Drive, при пускане на приложението на мобилното си устройство, той ще види тези файлове.

Google Docs за iOS и Android поддържат избор на шрифт, промяна на размера на буквите, курсив, списъци, промяна на цвета на текста и добавяне на коментари. Предвидени са функции за търсене по документи и поддръжка на съвместна работа.

В приложението Sheets са налични възможности за промяна на значението на конкретни клетки, задаване и редактиране на формули, добавяне на нови страници и превключване между тях, както и за съвместна работа.

Нови и променени документи се синхронизират с Google Drive при наличие на интернет връзка. Ако такава липсва, всички промени се съхраняват в паметта на мобилното устройство.

Google Docs и Google Sheets са достъпни за сваляне безплатно от онлайн магазините Google Play (Docs for Android, Sheets for Android) и App Store (Docs for iOS, Sheets for iOS). Скоро се очаква и приложение Slides за създаване, преглеждане и редактиране на презентации.

Google пуска локална версия на своя облачен офис пакет месец след като Microsoft представи Word, Excel и PowerPoint за iPad и направи безплатен достъпа до приложенията от мобилни устройства. Интернет компанията има още един офис пакет – това е Quickoffice, който бе придобит през 2012 г. и пуснат безплатно за потребителите.

Коментари по темата: „Google пусна офис приложения за iOS и Android”

добавете коментар...

  1. :o)

    Ползвайте ползвайте облаци, особенно за новите си идеи и изобретения 🙂
    Гугъл няма да каже на никой за тях 🙂

  2. Българин

    Е аз сега кой облак да ползвам? Pages и Numbers за iCloud? Office365 на Microsoft Cloud? Docs и Sheets за Google Cloud?
    Време е за консолидация на облаците!
    Единен облак за цялото човечество!

Коментар