Microsoft погълна доставчик на „облак по поискване”

Microsoft ще добави „облак по поискване” от GreenButton в платформата Azure

Microsoft ще добави „облак по поискване” от GreenButton в Azure

Microsoft обяви, че купува новозеландската компания GreenButton, специализирана в разработката на облачни решения. Стойността на сделката не се съобщава.

GreenButton ще стане част от подразделението на Microsoft, което отговаря за облачната платформа Azure. До края на 2014 софтуерният гигант планира да пусне нова услуга на база технологии от GreenButton.

Известна по-рано като InterGrid, компанията GreenButton предлага облачни ресурси за поддръжка на приложения. С помощта на пакет от инструменти за разработка (SDK) клиентите могат да присвоят облачни ресурси към приложенията си само за няколко часа – това се нарича от GreenButton „облак по поискване” (cloud on demand).

Продуктите на GreenButton се отличават от конкурентните разработки с простотата на внедряване. Клиентите могат бързо да се включват към облака, без да променят кода на своя софтуер и без да притежават специалисти с научна степен, отбелязва Microsoft.

Технологията на GreenButton се използва в областта на научните изследвания, инженерно-конструкторската дейност, финансите, застраховането, производството и дистрибуцията на съдържание, разработката на лекарства и други сфери.

GreenButton е отдавнашен партньор на Microsoft по линия на Azure. През 2011 г. двете компании обявиха разработка на плъгин, който позволява на потребителите на Azure да се включат към облака на GreenButton.

Въпреки тясното сътрудничество с Microsoft, GreenButton доставя своята технология и на клиенти на HP Cloud Services, OpenStack, VMware и Amazon Web Services. Не е ясно дали след поглъщането Microsoft ще продължи да поддържа конкурентните платформи.

Коментари по темата: „Microsoft погълна доставчик на „облак по поискване””

добавете коментар...

  1. Anonymous

    …а аз днес погълнах боб яхния с една филия хляб – за прочистване след празниците.

Коментар