Майсторски клас за бизнес лидери във Варненския свободен университет

Майсторският клас „Бизнес лидерство и предприемачество. Добри практики” е поредният майсторски клас, организиран съвместно от Варненския свободен университет и Университета в Синсинати, САЩ. В рамките на три дни – от 9-ти до 11 май, представители на бизнеса и експерти от САЩ и България ще представят новаторски и утвърдени добри практики, които дават възможност на компаниите да се развиват  и да успеят в сложната и бързо променяща се конкурентна среда.

Сред темите, които ще бъдат представени от лекторите в рамките на майсторския клас са основи на лидерството, създаване на лидерска култура, предприемачество в публичния сектор, ключови фактори на политическото лидерство, използването на облачните технологии за увеличаване на производителността, ролята на ценообразуването, управление на маркетинга в големите компании, ролята на жената – бизнес лидер и изграждане на успешна бизнес среда за хора с увреждания.

В пряк диалог с участниците ще влязат имена като проф. Джордж Вредевелд – основател и дългогодишен директор на Центъра за икономически изследвания към университета в Синсинати,  проф. Ричард Макдоналд – преподавател по икономика в Университета „Сейнт клауд” и консултант по програмно развитие, Джийн Лаутербах – основател и президент на Призм Консалтинг – компанията за бизнес стратегии за извеждане на конкурентни предимства и г-жа Елена Косева – изпълнителен директор на „Св. Св. Константин и Елена холдинг“ АД . Чрез интерактивни сесии в работата на майсторския клас ще се включат и други американски експерти от банковия, технологичния сектор, сферата на мениджмънта, маркетинга, услугите и коучинга.

Варненският свободен университет организира този майсторски клас с идеята да създаде програми, които да подпомагат бизнес лидери и мениджъри като движещата сила за развитието на частния сектор у нас.

Участниците в майсторския клас ще получат сертификат от Варненския свободен университет и Университета в Синсинати. Срокът за регистрация в Майсторския клас „Бизнес лидерство и предприемачество. Добри практики” е 7 май 2014 г.