Microsoft обяви критични ъпдейти за Windows и IE

На 13 май Microsoft ще прекрати пускането на ъпдейти за Windows 8.1

На 13 май Microsoft ще прекрати пускането на ъпдейти за Windows 8.1 и потребителите трябва да мигрират към Windows 8.1 Update

Microsoft ще пусне следващия вторник няколко ъпдейта на сигурността на ключови свои продукти като Windows и Internet Explorer. Шест от кръпките имат статут на „важни”, а други две са „критични”.

Обновленията касаят Windows, Internet Explorer, Microsoft SharePoint Server и Office Web Apps, съобщава компанията, без да разкрива повече подробности. Освен това на 13 май Microsoft ще прекрати пускането на ъпдейти за Windows 8.1, така че пред потребителите на тази операционна система остава единствената възможност да преминат към по-новата версия Windows 8.1 Update – те могат да направят това напълно безплатно.

Microsoft прибягва до този ход, тъй като всички бъдещи подобрения за модерната платформа ще се базират на Windows 8.1 Update. Ако потребителите не мигрират към нея, техните компютри ще останат лишени от обновленията на сигурността. Потребителите, които са активирали опцията Automatic Update, не е необходимо да предприемат действия, тъй като обновленията ще се инсталират автоматично.

Онези потребители обаче, които управляват ъпдейтите ръчно и още не са мигрирали към Windows 8.1 Update, ще видят опция за инсталиране на новата ОС и едва след като направят това, ще видят ъпдейтите от 13 май.

Коментари по темата: „Microsoft обяви критични ъпдейти за Windows и IE”

добавете коментар...

  1. Разум

    Бързо бягайте обратно на Windows XP!

  2. Луд

    Бързо изгря и още по-бързо залезе 8.1. Както са я подкарали в тази все по-смотана корпорация, скоро можем да очакваме Win9 и прекратяване на ъпдейтите за всичко под него.

Коментар