4,7-инчов iPhone 6 излиза през август

Очаква се по-големият екран на iPhone 6 да помогне на Apple да си върне част от загубения пазарен дял

Очаква се по-големият екран на iPhone 6 да помогне на Apple да си върне част от загубения пазарен дял

Следващ модел iPhone с по-голям екран ще излезе на пазара месец по-рано отколкото очакваха повечето анализатори, предаде The Economic Daily News, позовавайки се на тайвански източници. 4,7-инчовият iPhone 6 ще бъде достъпен за покупки още през август, но засега няма подробности за неговите характеристики.

Твърди се, че Apple ще стартира продажбите с налични 80 милиона броя, което подсказва големите очаквания на компанията за новия модел. За сравнение, Apple продаде 47 милиона броя iPhone през последното тримесечие на 2014 г.

През септември се очакват още два модела iPhone с големи екрани – съответно 5,5 и 5,6 инча, твърди Ройтерс, позовавайки се на информация от веригите за доставки.

Двете устройства ще дебютират по-късно от 4,7-инчовия модел, тъй като Apple трябва да реши някои проблеми с доставките на батериите и дисплеите за тях.

Преходът на Android индустрията към по-големи телефони породи много спекулации, че Apple ще предприема подобен ход. Анализаторите очакват, че по-големият екран на iPhone 6 ще помогне на Apple да си върне част от загубения пазарен дял, който завзеха конкуренти като Samsung.

Освен уголемени екрани, следващите телефони на Apple ще имат сапфирени дисплеи, по-тънки рамки и подобрени камери. По-рано тази седмица стана ясно, че към екипа на Apple се присъединява топ специалист от Nokia, който отговаряше за разработката на камерите PureView.

Коментар