4GB флашове по 16 лв. за администрацията?

16,20 лв. е най-ниската цена за 4-гигабайтови USB флаш памети в търга на Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР).
Офертата идва от Мултиелектроникс, която се конкурира в търга с Офис Експрес Сървис, Компютърнет.БГ и Кооперация Панда.
Тъй като предложението на Мултиелектроникс е с над 30% по-ниско от средноаритметичното на останалите участници, според правилата на ЗОП, комисията ще изиска от фирмата мотивирано становище за предложената цена и едва тогава може да бъде обявено крайното класиране, съобщиха от МДААР.
Най-скъпа е офертата на Панда, която иска 37,66 лева за 4GB флаш, но с 5 години гаранция, докато при Мултиелектроникс е 12 месеца.
Офертите включват и цени за флашове по 256MB, 1GB и 2GB, като отново Мултиелектроникс предлага най-евтино. Така например, 1GB флаш ще струва на администрацията 9,80 лв., а с двойно по-голям капацитет – 11,80 лв.
Флашовете са необходими за пускане в експлоатация на локалната информационна система за заплащане чрез „единен фиш” на граничните контролно-пропускателни пунктове, които са външна за ЕС граница, угочняват от МДААР.
Обществената поръчка са отнася за доставката на 4 вида USB памет, както и удължител за USB порт. Договорът с избрания изпълнител ще бъде със срок 2 години и по него ще се изпълняват доставки по конкретни заявки на министерството по определените в офертата на спечелилия поръчката единични цени.
При оценяването на офертите 80% тежест има предлаганата цена, а останалите 20% са за срока на доставка.

Коментар