Виваком обяви близо 195 млн. лв. приходи за тримесечието

Виваком отчита ръст от 10,1% на абонатите на мобилни услуги, които към края на март са 2,6 милиона

Виваком отчита ръст от 10,1% на абонатите на мобилни услуги, които към края на март са 2,6 милиона

Приходите на Виваком за първото тримесечие на годината възлизат на 194,4 млн. лева, съобщи днес операторът, подчертавайки, че по този показател е пред конкурентите си.

Миналата седмица Мтел обяви приходи от 91,2 милиона евро за периода януари-март, а Глобул съобщи за приходи в размер на 147,2 млн. лв.

Виваком отчита ръст от 10,1% на абонатите на мобилни услуги, които към края на март са 2,6 милиона. 85% от клиентите на мобилни услуги предпочитат абонаментни програми, a продължаващите инвестиции в 3G мрежата водят до ръст в продажбите и използване на смартфони и таблети, посочиха от оператора.

Въпреки увеличеното потребление на абонат, в резултат на по-ниските цени средният приход от мобилен абонат е намалял до 10,90 лв. – от 11,20 лв. за същия период от миналата година.

Виваком има 1,3 милиона клиенти на фиксирана телефония, което е със 133 хиляди по-малко от същия период на миналата година. Основна причина за това е продължаващата тенденция за заместването на фиксираната телефонна услуга с мобилна.

Към края на отчетното тримесечие, абонатите на фиксиран интернет са нараснали до 329 хиляди. Делът на потребителите на оптичен интернет е 25%, като за същия период на миналата година е бил 13%.

Към 31 март т.г. Виваком покрива 737 хиляди домакинства с високоскоростна оптична връзка, спрямо 455 хиляди домакинства за същия период на 2013 г., уточниха от телекома.

Коментар