Балмър уговарял кмета на Мюнхен да се откаже от Linux

Мюнхен, един от най-големите градове в Европа, реши преди години да се откаже от Windows в полза на Linux. Проектът, известен като LiMux, предвиждаше миграция на над 15 хиляди компютъра.

Преминаването към Linux обаче срещна силна опозиция не само от местните власти, но също и от организации в чужбина, според които преминаването към отворен код не е толкова изгодна инвестиция.

Сред критиците на проекта е бил и Стив Балмър, бившия главен изпълнителен директор на Microsoft, при управлението на който Мюнхен реши да се откаже от Windows.

Питър Хофман, ръководител на проекта за LiMux, твърди пред OpenSource.com, че навремето Стив Балмър е посетил Мюнхен в опит да разубеди градските власти в решението им да преминат към Linux.

Според публикацията, Балмър е казал на кмета на града, че преминаването към отворен код е по-лошо решение, защото това не е нещо, на което администрацията бие могла да разчита.

Разговорите обаче са били неуспешни за Стив Балмър и в крайна сметка Мюнхен решава да замени Windows с Linux, а шефът на Microsoft губи една от най-важните си битки.