Слух: Apple и Google подготвят 3D принтери

Apple може би подготвя следващия си голям удар 3D принтер „всичко-в-едно”

Apple може би подготвя следващия си голям удар – 3D принтер „всичко-в-едно”

Около Apple непрекъснато витаят слухове за нови разработки на чудновати технологии. Последният такъв е, че компанията от Купертино подготвя влизането си на перспективния пазар за 3D принтери.

Трип Чоудри, управляващ директор на Equity Research, прогнозира наскоро, че Apple може да се срине, ако в рамките на 60 дни (които изтичат в идния понеделник) не покаже дългоочаквания iWatch. Според същия този експерт, Apple отдавна разработва технологии за 3D принтер, пише Benzinga.com.

Какви са основанията на Чоудри за подобно твърдение? Според него, Google работи по проект за 3D принтер „всичко-в-едно”, който ще бъде обявен през юни или октомври и ще излезе на пазара в следващите 12-18 месеца. Чоудри смята, че Google е започнал работа по проекта, след като е научил или прогнозирал, че Apple иска да влезе на пазара за 3D принтери. Доста виевато обяснение, нали? Остава да видим дали прогнозата ще се сбъдне в следващите месеци.

По същия начин Samsung, Google и други технологични компании обявиха, че разработват смарт часовници след слухове, че Apple подготвя iWatch. По думите на Чоудри, именно Apple е във фокуса на Google като основен конкурент, а не Microsoft.

Навремето Apple разработваше принтери, но впоследствие се отказа от този пазар. Компанията обаче има интелектуална собственост в областта на принтерите и може да се изкуши да създаде иновативно 3D устройство, още повече, че винаги е била много силна в хардуера.

Чоудри смята, че Apple може да разчита на PrimeSense (придобита миналата година) в своята инициатива за 3D принтер „всичко-в-едно”. Технологията на PrimeSense се използва в първото поколение Kinect сензор за Xbox 360.

Във всички случаи, компанията, която успее да вкара 3D принтер във всеки дом, ще извърши същия подвиг, който направиха Microsoft и Apple с персоналния компютър преди десетилетия и ще даде урок на следващите поколения предприемачи.

Коментари по темата: „Слух: Apple и Google подготвят 3D принтери”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    3D принтерите са толкова скъпа, че може да се каже и безполезна играчка. Само вижте цените на пластмасата от която се правят моделите. А и колко ток отива за изключително бавното й топене. Поне да бяха направили 3D принтер, който използва и газ за горене!!!

    Много по-разумно и приложимо нещо са CNC машините…

  2. Az

    А защо всякак кражба на Аппле се нарича иновативна. ТОва ли е новата дума за кражба – ИНОВАЦИЯ. Аман от Аппле. Никога продукт на Аппле. Винаги има по-добро, което не е крадено. Ако искате да няма кражби не купувайте крадено, а Аппле са едни от най-големите крадци.

  3. Иван

    Едни Гугъл очила колко много време ги разработват и поправят само. …чакат на готово технологии от купуване и поглъщане на чужди фирми.

    Сега се сетиха, когато вече другите са разработили технологии за 3D принтери. Ще купят или ще откраднат това е — всичко ще е на гърба на малки и иновативни фирми, а гигантите само ще взимат.

Коментар