Ashampoo WinOptimizer 11 – настройва фино компютъра

ashampoo_winoptimizer_insКогато си купите нов компютър, ви се струва, че той е светкавично бърз. С течение на времето обаче, колкото повече приложения и ъпдейти инсталирате, толкова по-бавно започва да работи вашият РС…

Очевидно, претрупаната машина се нуждае от почистване на ненужните файлове, оптимизация и настройка на параметрите, за да възстанови бързодействието си. На пазара се предлагат множество инструменти за тази цел. Един от най-добрите оптимизатори е програмата WinOptimizer на немския разработчик Ashampoo.

Вече е достъпна нова версия 11 на WinOptimizer, която внася редица подобрения в популярния продукт. Програмата се разпространява като shareware за операционни системи Windows XP, Vista, Windows 7 и 8 на цена от 39,99 долара. Пробна 40-дневна пълнофункционална версия може да се изтегли безплатно от сайта на разработчика.

Ashampoo WinOptimizer 11 изпълнява множество задачи – освобождава пространство на диска, коригира Windows грешки, поддържа стабилна производителност на системата, защитава неприкосновеността на потребителя и настройва Windows според конкретните ви нужди. Всичко това става лесно и бързо, чрез удобни менюта и понятен интерфейс, вкл. на български език.

Инсталацията на WinOptimizer 11 е сведена до няколко стъпки и няма да затрудни по никакъв начин дори и начинаещи потребители. Изтегляте и стартирате .exe файла от сайта на разработчика, избирате стил на интерфейса – модерен или класически – и завършвате инсталацията.

ashampoo_winoptimizer_ins1

По подразбиране, програмата ви предлага опция за автоматично почистване – всеки петък в 16.00 часа (удобно, в края на работната седмица). Можете, разбира се, да зададете и друг ден и час от Опции->Планировчик.

Тестовата версия е 10-дневна, но ако генерирате и въведете ключ, можете да я удължите до 40 дни – през този период ще можете да изпробвате всички възможности на програмата, без никакви ограничения, с безплатна поддръжка в рамките на 48 часа.

При първото стартиране на програмата, тя ви задава няколко въпроса – от рода на това дали ползвате SSD и хибернация, като едновременно с това прави препоръки за оптимизация – например да изтрие ненужните файлове, свързани с отминали обновления.

ashampoo_winoptimizer_ins2

WinOptimizer 11 ще сканира системата за проблеми автоматично при всяко пускане на програмата, ако сте задали тази опция. На главния прозорец се показват три основни задачи – „Почисти”, „Оптимизирай” и „Защити”, наред с информация за системата от рода на диск, конфигурация и производителност. Имате избор да почистите откритите проблеми или да сканирате отново системата.

ashampoo_winoptimizer_ins3

Ако след почистването не са отстранение всички проблеми, програмата ги маркира в червено и предлага подробна информация за тях, както и възможност за повторно почистване.

WinOptimizer 11 включва шест модула – „Системна поддръжка”, „Производителност”, „Настройки на Windows”, „Анализ на системата”, „Файлови инструменти” и „Главно меню”, като във всеки от тях има по няколко опции. Предвиден е и раздел „Любими модули” – тук са поместени на-често използваните модули, например „Drive Cleaner”, „Registry Optimizer”, „Defrag” или „StartUP Tuner”.

Налична е също много подробна статистическа информация за процесите на сканиране и извършените промени в системата.

ashampoo_winoptimizer_ins5

Разделът „Функции” разкрива в най-пълна степен огромните възможности на WinOptimizer 11 – тук фигурират десетки опции за оптимизация, настройка, почистване, защита и други действия, които подобряват работата на системата. Така например, можете да оптимизирате интернет връзките, да почистите регистъра, да управлявате правата на потребителите, да дефрагментирате диска и каквото още може да си представите.

ashampoo_winoptimizer_ins4

Полезна е също възможността за защита на достъпа до програмата с парола. Не на последно място, разработчикът поддържа интерфейси на огромно разнообразие от езици, вкл. български.

Последната версия WinOptimizer 11 идва с повишена производителност и по-ниска консумация на системни ресурси за всички модули, благодарение на подобрения в базовите алгоритми и оптимизация на програмния код. Разработчикът съобщава също за подобрения в алгоритмите за изчистване, както и в конфигурирането на политиките чрез User Rights Manager.

Регистрираните потребители на WinOptimizer 11 получават безплатна поддръжка, новини, ъпдейти, ъпгрейди и директен онлайн достъп до ключа за регистрация.

Даунлоуд: Ashampoo WinOptimizer 11

Коментар