Google Play добави поддръжка на PayPal

Потребителите на Google Play вече могат да плащат и през PayPal, без да променят нищо в профила си

Потребителите на Google Play вече могат да плащат и през PayPal, без да променят нищо в профила си

Google въведе възможност за плащания през PayPal в своя интернет магазин за приложения и продукти Google Play.

Новата услуга е достъпна за потребителите в 12 страни, вкл. САЩ, Германия, Великобритания, Италия и др., съобщи блогът Android Developers.

За да ползват опцията PayPal, потребителите на интернет магазина не е необходимо да променят нищо в профила си – достатъчно е при покупка да изберат PayPal като платежна система. По-нататъшните действия не се различават от обикновените плащания с помощта на PayPal.

Използването на PayPal при покупка от Google Play автоматично добавя акаунт PayPal в платежната система Google Wallet, . Потребителят, разбира се, може да изтрие този акаунт, като се възползва от информацията в Google Help.

Наред с използване на кредитни и дебитни карти, потребителите могат да плащат за продукти от Google Play чрез телеком оператори – заедно с телефонната сметка, както и с помощта на подаръчни карти. За разлика от други начини на плащане, чрез PayPal могат да се пазаруват само цифрови стоки в Google Play, но не и устройства или аксесоари.

Междувременно, Google разширява с 13 броя на страните, в които разработчиците могат да продават приложения в Google Play. Сред тях вече е Турция, а общият брой на страните, поддържани от Google Play, става 45. Компанията разширява и поддържаните валути за покупки от Google Play с 28 – до общо 60.

Коментар