Държавата дари компютри на гимназии във Варна и Добрич

Общо 46 нови компютъра получиха две гимназии във Варна и Добрич

Общо 46 нови компютъра получиха две гимназии във Варна и Добрич (снимка: МТИТС)

Дарение от 46 компютъра връчи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов на две гимназии във Варна и Добрич.

Професионалната гимназия по механотехника и електротехника „Михаил Василиевич Ломоносов” в Добрич и Варненската морска гимназия „Николай Чудотворец” ще използват ИТ техниката за професионална подготовка на учениците.

Възпитаниците на Варненската морска гимназия ще се обучават в професия „Транспортна логистика”, „ИТ системи в транспорта” и др. Учениците от двете гимназии ще се развиват също в областта на компютърния дизайн и рекламата.

В допълнение, два дома за възрастни хора във Варна и Добрич ще получат дарение от компютърна техниката и софтуер на обща стойност 7000 долара по съвместен проект на МТИТС и Международния съюз по далекосъобщения (ITU). По този начин ще помогнем на възрастните хора да общуват със свои роднини и близки, каза министър Данаил Папазов.

В рамките на съвместния проект за достъпни информационни и телекомуникационни услуги за хора с увреждания от Централна и Източна Европа вече бяха дарени специализирани компютри и софтуер на две училища за деца със намалено зрение в София и Варна, припомниха от МТИТС.

Коментари по темата: „Държавата дари компютри на гимназии във Варна и Добрич”

добавете коментар...

  1. Правец

    А на снимката се виждат стари HP компютри с Core 2 Duo и Pentium-и. 🙂

Коментар