Windows 9 ще поддържа цифрово мастило

Таблетите Surface биха извлекли полза от подобрената поддръжка на технологията за цифрово мастило

Таблетите Surface биха извлекли полза от подобрената поддръжка на технологията за цифрово мастило, която се очаква в следващите продукти на Microsoft

Microsoft ще подобри поддръжката на цифрово мастило (digital ink) и писалки в следващите си продукти, вкл. Windows и Office, както и в устройствата Surface и Perceptive Pixel.

В публикация на ZDNet се твърди, че бъдещата версия на Windows може да дойде с нови възможности за цифрови мастило. Информацията се базира на видео, публикувано от Microsoft Research на 14 май, което по-късно премахнато от мрежата.

Не само Windows 9, но и други продукти, вкл. Office Gemini – версия на офис пакета, оптимизирана за тъч интерфейс, може да се сдобият с новите възможности.

Очевидно, таблетите Surface биха извлекли полза от подобрената поддръжка на технологията за цифрово мастило. Засега обаче не е известно дали новите модели Surface, чиято премиера ще се състои утре в Ню Йорк, ще имат подобни технологии.

Очаква се във вторник Microsoft да покаже Surface Mini, както и 12-инчов Surface Pro, който ще конкурира ноутбуците. Вече се появиха информации, че компанията ще пусне пет модела Surface Pro на цени, започващи от 799 долара.

Коментар