Информационно обслужване започва ИТ обучения

Проектът „InfoStart” започна с подписване на споразумение за сътрудничество между „Информационно обслужване” АД и Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров”

Проектът „InfoStart” започна с подписване на споразумение за сътрудничество между „Информационно обслужване” АД и Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” (снимка: МТИТС)

Стартира проектът на „Информационно обслужване” АД за ИТ обучения в цялата страна. В рамките на InfoStart ще бъдат създадени центрове по ИТ компетенции и подкрепа на предприемачеството в България.

Началото на проекта бе дадено във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” във Варна, където ще се провеждат курсовете в областта. Над 7000 кандидати са заявили интерес към проекта, като голяма част от тях са от района на Варна.

Общо 2000 човека от цялата страна ще получат знания в областта на информационните технологии, от които 1500 ще бъдат обучени безплатно. Завършилите ще получат свидетелство за професионална квалификация от Министерството на образованието и науката.

Проектът InfoStart започна с подписване на споразумение за сътрудничество между „Информационно обслужване” АД и Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров”, в присъствието на премиера Пламен Орешарски и министри от кабинета.

Коментари по темата: „Информационно обслужване започва ИТ обучения”

добавете коментар...

  1. Иво

    Здравейте,

    днес е 22ри Май. От страна на Инфостарт както можете да се досетите към 12ч /момента на писане на този коментар/ няма получен имейл с инструкции, извинение, компенсация и изобщо адекватно съобщение какво става с нашите пари – къде ги изпраха това не мога да кажа, но ще стане ясно пред свидетели.

    До по-късно,

    Иво

  2. Иво

    Здравейте,

    днес е 21ви Май. От страна на Инфостарт – никаква информация. Доста хора сме си платили по няколко стотин лева. Още малко ще изчакаме и настояваме за компенсация и отменяне на втората част от таксата. То курс се знае, че няма да има, а парите по програмата са усвоени в съответсвие със съвременните методи на източване на европейските програми.
    Ще ви държа в течение кога , как и какво се случва с тази така прехвалена държавна фирма и инициатива.

    Иво

  3. Иван

    Иво, не ни мъчи, разкажи каквото знаеш за тези 🙂

  4. Saevar

    не дава диплома нито проф квалификация но ако обучаващите са по прогресивни курвосете могат да им помогнат да изкарат после на М$, Comptia, RHCSA ..сертификатите които пък се признават в цял свят и ето ти добро начало в ИТ.

  5. Иванко

    АЙДЕ айде … ДА НЕ ПИЛЕЯТ толкова много пари за разни измишльотини. ЗАЩО НЕ СЕ ПОГРИЖАТ за подобряване на ЛЕГИТИМНОТО ОБРАЗОВАНИЕ (Училища и Университети)?

    КАКВО е това безобразие ЦИЦАНЕ на пари от разни ФИРМИЧКИ и ФОНДАЦИИ да раздават ЛИСТОВКИ за изкарани курсчета.

    НАЛИВАНЕ на толкова пари в тез фалшиви ЧАСТНИ КУРСОВИ и почасови програмки – ТОВА НЕ ДАВА нито ДИПЛОМА и нито ПРОФЕСИОНАЛНА квалификация.

  6. Иво

    Нищо няма да с стартира. проверете в профила на фейсбук – промениха датата на 20 Май. Днес е 20 Май – никакъв коментар, никакви данни, нищо! 🙂 мога да ви кажа и още по-подробни неща – но само на личен.

Коментар