PayPal планира да добави Bitcoin опция

„Биткойн определено е в нашия радар”, казва Джон Донахо, CEO на eBay

„Биткойн определено е в нашия радар”, заяви Джон Донахо,  главен изпълнителен директор на eBay

Платежната система PayPal може да скоро да добави опция за биткойн (Bitcoin), обяви Джон Донахо, главен изпълнителен директор на eBay, чиято дъщерна компания е PayPal.

Миналия месец eBay позволи клиентите на онлайн аукциона да купуват и продават законно биткойни, което се прие като сериозна подкрепа за виртуалната валута. International Business Times цитира Джон Донахо, че биткойн и останалите цифрови валути променят играта.

„Биткойн определено е в нашия радар”, казва Донахо по повод възможните нови валути за интегриране в PayPal.

PayPal е най-голямата платформа за онлайн плащания, която обслужва както индивидуални потребители, така и бизнеса. Всеки ден през платформата се осъществяват милиони сигурни плащания от стотици хиляди сайтове по целия свят. Добавяйки биткойн в портфейла си, PayPal ще се разшири още повече.

Основният въпрос, свързан с възможността за поддръжка на биткойн в рамките на PayPal, е дали криптовалутата ще се окаже онова положително допълнение в дългосрочен план, което Джон Донахо вярва, че ще бъде. Със скорошния крах на борсата Mt.Gox и последвалата загуба на стотици хиляди биткойни, предупрежденията за променливостта и нестабилността на тези валути се чуват все по-често.

Има несигурност също така как законът и банките третират цифровите криптовалути. PayPal ще трябва внимателно да разгледа тези и много други фактори, преди да въведе поддръжка на Bitcoin.

Коментар