Surface Pro 3 идва с претенция да замени лаптопа

Панос Панай заложи на посланието, че Surface Pro 3 може да замени лаптопа

Панос Панай заложи на посланието, че Surface Pro 3 може да замени лаптопа

Microsoft обяви вчера в Ню Йорк очаквания таблет Surface Pro 3. Устройството от висок клас идва с 12-инчов екран, процесор Intel Core и операционна система Windows 8.1. За изненада на мнозина, Microsoft не показа версия Surface Mini, за която се пишеше усилено в медиите в последните месеци.

„Surface Pro 3 може да замени вашия лаптоп”, заяви мениджърът на проекта Панос Панай. Моделът има резолюция 2160×1440 и съотношение на страните 3:2. С тегло от само 800 грама, Surface Pro3 е конкурентен на Macbook Air, който е по-тежък, подчертаха от Microsoft.

surface pro 3 - ins4

Новият таблет на Microsoft идва с 12-инчов екран, процесор Intel Core и операционна система Windows 8.1

Таблетът е проектиран на базата на процесор Intel Core i7/i5/i3, отличава се с тънък 9,1-мм корпус и нова технология за охлаждане, която е с 30% по-ефективна от досегашната, твърди Microsoft. Surface Pro 3 е придружен с док станция и има стандартен порт USB 3.0.

Microsoft показа и нов капак Type Covers за Surface Pro 3, със значително подобрен тракпад и възможност за свързване с таблета по различни начини с цел повишена стабилност, когато потребителите използват комбинацията от таблет и капак.

Surface Pro 3 може да се ползва в различни сценарий, например подпрян на стойка

Surface Pro 3 може да се ползва в различни сценарии, например подпрян на стойка

Панос Панай демонстрира и новата писалка Surface Pen, който има бутон за снемане на скрийншот с един клик. В комбинация с версията OneNote за Windows 8.1, Surface Pro 3 може да приема бележки от писалка и да ги съхранява в облака.

Microsoft показа също как работи графичен 3D софтуер от Adobe Photoshop на Surafce Pro 3, за да подчертае мощта на таблета и потенциала му да замени лаптопите. Сериозен коз е също така високата резолюция, която превишава традиционната Full HD.

Microsoft показа как работи графичен 3D софтуер от Adobe Photoshop на Surafce Pro 3

Microsoft показа как работи графичен 3D софтуер от Adobe Photoshop на Surafce Pro 3

Surface Pro 3 вече е достъпен за поръчки от Microsoft Store на цени, започващи от $799. Таблетът ще излезе в магазините на Microsoft и други търговци в САЩ и Канада на 20 юни, а към края на август ще се появи в още 26 страни по света.

Най-евтиният вариант ($799) включва процесор Core i3, 4GB RAM и 64GB сторидж. Следват модели с i5/4GB/128GB за $999, i5/8GB/256GB за $1299, i7/8GB/256GB за $1549 и i7/8GB/512GB за $1949.

Коментари по темата: „Surface Pro 3 идва с претенция да замени лаптопа”

добавете коментар...

  1. Ицата

    Не мога да разбера кви са тея смотани коментари, като не знаете, не говорете глупости. А пък последния ми би откривател на евтини качествени таблети, знаеш ли, че последните два модела на Surface Pro 3 са почти конкуретни дори могат да се използват като гейминг таблети, разликата им с Razer Edge Pro е, че той е снабден с Nvidia GPU. Не мога да разбера как искате с такива параметри евтин да бъде в момента?…

  2. Димитър Иванов

    Не мога да разбера, защо пишете без да дадете конкретен пример. Няма такива нетбуци! Тези нетбуци с Уин ОС ли са, стават ли на таблет като се откачи екрана, със същите характеристики ли са – процесор/рам/ССД? Като ги сравните май не, ама на приказки сте доста силни.

  3. Saevar

    напълно съгласен 🙂 с колегата под мен

  4. Anonymous

    Това не знма кой балък би си го взел, има нетбуци дето са абсолютно със същите характеристики и са три пъти по-евтини от най-евтиняи вариант на тая дъска

Коментар