ДП НКЖИ внедрява ERP за 8,6 млн. лева

Представители на ДП НКЖИ и АДНЕС обявиха днес старта на ERP проект на стойност 8,6 млн. лв.

Представители на ДП НКЖИ и АДНЕС обявиха старта на голям ERP проект

Държавно предприятие „Национална компания Железопътна инфраструктура” стартира проект за внедряване на система за планиране и управление на ресурсите (ERP).

Дейностите на всички отдели, звена, роли и функции ще бъдат интегрирани в единна информационна система, съобщи Николета Стоянова, директор на дирекция „Стратегическо развитие и инвестиционни проекти” в ДП НКЖИ.

Новата ИС ще поддържа практическите информационни нужди на стратегическото и оперативно ръководство на компанията. „Системата ще осигури на мениджмънта на НКЖИ винаги актуална и точна „снимка” на това, което се случва в структурата”, каза Николета Стоянова на пресконференция в БТА.

Решението се базира на SAP технологии и включва няколко модула: Финансово планиране и бюджетен контрол; Управление на проекти и договори; Вътрешен контрол; Управление на финансово-счетоводно обслужване; Управленско счетоводство; Управление на дълготрайни активи, снабдяване и наличности; Управление на аварийна и планова поддръжка; Управление на човешки ресурси; Управление на документи.

Като резултат от внедряването, се очаква ДП НКЖИ да стане една модерна и високотехнологична компания за управление на железопътна инфраструктура, заяви още Николета Стоянова.

Договорът за проектиране и внедряване на ERP системата се изпълнява от обединение „АДНЕС”, което включва ИТ компаниите НЕСС Чехия и Адвен България, и възлиза на стойност 8 638 808  лева без ДДС. Проектът се осъществява със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие, чрез Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г.

Коментар