Смарт LED крушка излезе на българския пазар

„Умните” крушки се предлагат с мощност от 6 и 9 вата, с две 2 години гаранция

„Умните” крушки се предлагат с мощност от 6 и 9 вата, с две 2 години гаранция

Първите „умни” електрически крушки вече са на българския пазар. Те се управляват от разстояние чрез мобилен телефон или с дистанционно устройство, съобщи Realux – компанията, която доставя продукта.

Крушките са светодиодни (LED) и спестяват до 90% от консумираната електроенергия, в сравнение с обикновената крушка с нажежаема жичка.

Предлагат се два варианта на смарт крушката: в комплект с дистанционно, което управлява лампата от разстояние, и в комплект с интернет модем, който позволява на мобилните устройства (телефони, таблети) да контролират осветлението. При втория вариант се сваля безплатно приложение от сайта на доставчика.

Едно дистанционно устройство управлява до 4 различни осветителни кръга

Едно дистанционно устройство управлява до 4 различни осветителни кръга

За разлика от обикновените LED крушки, които светят или с топла, или със студена светлина, новият смарт модел променя цветната си температура. Така потребителят сам решава в кой момент какъв тип осветление да използва.

Може да се регулира и силата на светлинния поток (т.нар. димиране)- по-„приглушената” светлина спестява допълнително от разхода за електроенергия.

„Умните” крушки се предлагат с мощност от 6 и 9 вата, с две 2 години гаранция. Цената на 6-ватова смарт LED крушка е 28 лв. Едно дистанционно устройство управлява до  4 различни осветителни кръга и е на цена от 15 лв.

LED лампите имат гарантиран живот от 30 000 часа, което е близо 30 пъти повече от обикновената крушка и 3 пъти повече от луминесцентните лампи, посочиха от доставчика Realux.

Ефективността на LED крушките също е по-голяма с около 10 пъти – могат да осветят цяла къща с енергията, която иначе е необходима за една стая.

Инвестицията в този тип осветление се възвръща в рамките на 1-2 години, твърди Realux.

Коментари по темата: „Смарт LED крушка излезе на българския пазар”

добавете коментар...

  1. Росен Г

    С един такъв преходник, всяка крушка може да стане умна ако не държите да променяте цветовете й “https://smartarena.bg/produkt/smart-fasunga-prehodnik/”

  2. Иван

    Не съм особено впечатлен, но нека хората да опитват да пускат нови продукти.
    Важното е да има развитие. Най-важната оценка е съотношението ват към лумен и деградацията в яркостта при нарастване броя часове на работа.

    Лумените са 850 за 9 вата и 560 за 6 вата.

    Подрбните технически описания ги дават ето тук.
    “http://realux.bg/index.php?route=information/information&information_id=7”

  3. pepi

    Я да видим аджеба колко лумена има за тези 6 или 9 вата, за да преценим реално дали не е много подобна като обикновените енергоспестяващи … а пък ни се продава като такава, която “пести до 90%” при това за 28лв.

  4. abe ej

    ако цената е 5 (пет) лева крушката се изплаща за около 1000 часа работа. за 28 лева кога ще се изплати? 6000 часа. И ще изкара 30 000 часа ама друг път. Някаква характеристика да ми дадете как пада светлинния поток след около 2000 две хиляди часа? Или не смеете. А да ми дадете спектралната характеристика, да видим от къде се взима икономията? Или и това не е за обикновения потребител.

  5. Генве

    Тия от крушко-индустрията трябва да помислят как да намалят цената на крушките, а не ватовете!

Коментар