Windows 9 влиза в етап на разработка „алфа”

Очаква се Windows 9 да заимства някои функции от Windows PhoneX например персоналния помощник Cortana

Очаква се Windows 9 да заимства някои функции от Windows Phone, като например персоналния помощник Cortana

Microsoft работи усилено по следващата версия 9 на Windows. Според изтекла в интернет информация проектът се намира в етап на разработка „алфа”.

Според публикация в myce.com, предварителна версия на Windows 9 ще излезе през второто или третото тримесечие на 2015 г. По-рано се твърдеше, че новата ОС ще се появи на пазара през август 2015 г., а предварителна версия – през февруари 2015 г.

Microsoft работи по подобряване на няколко ключови продукта, вкл. интерфейса metro UI, антивируса Windows Defender и облачното хранилище OneDrive. Ангажиментите по тях може да забавят пускането на новата ОС.

Очаква се Windows 9 да дойде с персонален асистент Cortana, който вече е наличен в мобилната платформа Windows Phone 8.1. Вероятно тази характеристика ще стане част от персоналните компютри и таблетите под Windows.

Засега няма подробна официална информация от Microsoft за проекта Windows 9.

Коментари по темата: „Windows 9 влиза в етап на разработка „алфа””

добавете коментар...

  1. Иван

    Ще е същото и за Windows 9 – сензорно и плочковато като 8-цата.
    Все повече хора ползват само таблетчета и смартфончета – проблема е да му мислят хората работещи с истински и професионали десктоп компютри.

    Дори и да не ни харсевва вече е настъпил монента да се замислим за смяна на Windows с друга система.

  2. Blah

    @sda: бе пак повтарят като мантра “metro UI”…
    Ако е същото като 8-цата, съвсем ще я оплескат!

  3. sda

    нямаше и година след провала на vista и излезе win7, сега win8/8.1 си е голям буклук и няма как да не бързат, да си оправят магариите :)… и всичкото заради едно безмислено мазане по монитоеите с пръсти!

Коментар