Zeus 3D Printer – копира, сканира, печата, изпраща факс

Zeus има опростено управление с четири бутона и други функции, достъпни през сензорен интерфейс

Zeus има опростено управление с четири бутона и други функции, достъпни през сензорен интерфейс

Първият в света 3D принтер от типа „всичко в едно” – Zeus, разработка на Aio Robotics, измина своя път от концепция в Kickstarter до комерсиален продукт.

В допълнение към базовата си функция да печата предмети от пластмаса, Zeus може да копира 3D обекти и да създава виртуални модели чрез вградения 3D скенер.

Aio Robotics лансира своето устройство за нуждите на образованието и бизнеса, където 3D принтерите все още не се използват често, тъй като са трудни за усвояване от потребителите.

Zeus обещава лесно сканиране, печат и автоматично копиране. Принтерът дори предлага възможност за печат на файлове, предавани по факса. Тази функция позволява на практика споделяне на файлове за печат от един Zeus на друг.

Така например, ако работите в компания с офиси по целия свят, можете да изпратите файл за печат от вашия Zeus принтер към друго подобно устройство, използвано от колегите ви някъде по света.

Устройството има опростено управление с четири бутона – за принтиране, копиране, сканиране и изпращане на факс. Налични са и други функции, достъпни през линкове в менюто на сензорния интерфейс.

Zeus вече е достъпен за поръчки на цена от 2500 долара. Доставките на иновативното устройство ще започнат през юли.

Коментар