Creality K1C – този 3D принтер ще ви грабне с бързината си

Освен че е много бърз, 3D принтерът Creality K1C се отличава с модерния си дизайн

Когато излязоха на пазара преди повече от една година, 3D принтерите от серията K1 на Creality предизвикаха огромно въодушевление сред потребителите, заради високата си скорост от 600 мм/сек и други предимства. След броени месеци Creality пусна още един шампион по скорост – модела K1C, който надгради популярния K1. Ето за какво устройство става въпрос.

Моделът Creality K1C 3D Printer предложи същата висока скорост, но и по-надеждна система за екструдиране, по-добра съвместимост с различни нишки, AI камера, въздушен филтър и други подобрения. Тази скоростна машина за 3D печат със завидни умения се предлага сега на доста конкурентна цена от €469,4 след купон за отстъпка SKUBNR3 в глобалния онлайн магазин Tomtop. Можете да се възползвате напълно от изгодната цена при плащане с PayPal, изрично уточниха от доставчика.

Creality K1C може да работи с нишки, пълни с въглеродни влакна, като PLA-CF и PETG-CF

Да разгледаме подробно предимствата на модела, които го издигат до качествата на професионалните 3D принтери. K1C разполага с изцяло метален екструдерен комплект, който може да се похвали с 1000 часа екструдиране без запушване. Подобрен от усилваща пружина и сферично бутало, екструдерът осигурява здраво захващане на нишката, което няма да се отпусне.

Същевременно Unicorn дюзата на Creality K1C, интегрирана с топлинно прекъсване, блокира пълзенето на топлината и може лесно да се смени с една ръка. Нещо повече дюзата има връх от закалена стомана, така че може да работи с нишки, пълни с въглеродни влакна, като PLA-CF и PETG-CF, които се използват широко в индустриалния печат, заради тяхната механична якост и стабилност на размерите.

Creality K1C може да се използва за отпечатване на разнообразни модели

Новият K1C принтер усъвършенства още повече отличната охладителна система на своя предшественик K1. Вентилаторите за горещо и частично охлаждане на печатащата глава вече са динамично балансирани, така че е по-малко вероятно да се люлеят по време на работа, минимизирайки звъненето или призрачните изображения.

Друго предимство на Creality K1C е, че този 3D принтер е „plug and play”, предварително сглобен. След бързото зареждане принтерът се калибрира автоматично и е готов за качествена работа, без да се сблъсквате с разочароващи тестове. Самият принтер е компактен и лек – с размери 355x355x482 мм и тегло 12,4 кг, а работната му област е с обем 220x220x250 мм.

Работната област на Creality K1C има обем 220x220x250 мм

С появата на този модел, повече потребители ще могат да се възползват от възможностите на изкуствения интелект. K1C идва стандартно оборудван с AI камера, която може да наблюдава печата вместо потребителя и активно предупреждава, ако възникне грешка. Освен това принтерът има модерен външен вид и е интересен за наблюдение по време на работа. Разполага и с 4,3-инчов цветен тъчскрийн.

Когато отделна разпечатка се провали при партиден печат, можете просто да я изключите от групата, така че останалите разпечатки да не бъдат засегнати, което е още една страхотна функция на Creality K1C. Принтерът също е станал по-сигурен и стабилен, благодарение на амортисьорната панта и предварително инсталираните амортисьори.

В облака Creality Cloud са налични огромен брой безплатни 3D модели

Трябва да отбележим и наличието на много качествени допълнителни аксесоари. Освен това и хардуерът, и софтуерът на K1C са с отворен код. Операционната система Creality OS поддържа разширени функции като линейно напредване и позволява на всеки да персонализира принтера.

Creality K1C приема файлове от USB устройство или през Wi-Fi. За по-мащабни инсталации, слайсерът Creality Print позволява на потребителите да управляват ефективно ферма за печат през LAN мрежа. А в облака Creality Cloud са налични огромен брой безплатни 3D модели.

3D принтерът е „plug and play” – доставя се предварително сглобен

Можете да купите бързия 3D принтер тук: Creality K1C 3D Printer – за €469,4 след купон за отстъпка SKUBNR3 в онлайн магазина Tomtop, като пълната отстъпка се прилага при плащане през PayPal. Принтерът се доставя безплатно от европейски склад в рамките на няколко работни дни.

Коментар