Microsoft обяви Windows 8.1 с Bing за евтини устройства

Bing е конфигурирана като търсачка по подразбиране в браузъра Internet Explorer на версията „Windows 8.1 with Bing”

Bing е конфигурирана като търсачка по подразбиране в браузъра Internet Explorer на версията „Windows 8.1 with Bing”

В опит да насърчи създаването на достъпни Windows 8.1 устройства, Microsoft обяви специална версия на модерната ОС, предварително настроена за търсачката Bing.

Платформата, наречена „Windows 8.1 with Bing”, е насочена към производителите на устройства. Microsoft очевидно цели да стимулира възприемането на новата ОС, като насити пазара с по-евтини устройства под нейно управление.

Bing е конфигурирана като търсачка по подразбиране в браузъра Internet Explorer на това специално издание на системата. За да спази регулаторните изисквания, Microsoft е оставила възможност на потребителите да изберат друга търсеща машина – например Google – чрез менюто за настройки на IE, става ясно от публикация в блога на Windows.

Windows 8.1 с Bing няма да се предлага директно на крайни потребители. Системата ще се инсталира предварително на устройства от партньори на компанията, в частност евтини РС и таблети. Някои от тези устройства ще предложат също Office или едногодишен абонамент за Office 365.

Microsoft вярва, че Windows 8.1 с Bing ще изиграе двойна роля. Първо, тя ще насърчи потребителите на Windows XP да мигрират към съвременна платформа. Второ, купувачите на компютри с тази ОС ще могат да тестват облачната услуга Office 365, която се предлага на абонаментен принцип.

Засега няма информация кога ще излязат първите компютри и таблети под управление на Windows 8.1 с Bing. Предполага се, че това ще стане в близките месеци. Функционалността на новата платформа ще бъде същата като на Windows 8.1 Update.

Коментар