Нова технология зарежда безжично в радиус от 3 метра

WattUp зарежда безжично всякакви устройства в радиус от 3 метра

Технологията WattUp зарежда безжично всякакви устройства в радиус от 3 метра

Технологията за безжично зареждане не е толкова страхотна, колкото звучи. Тя има има някои ограничения и неудобства – трябва, например, да сложите устройството върху специална поставка и да го оставите продължително време да се зарежда.

Скоро обаче този проблем ще отпадне. Компанията Energous предлага иновативно решение – безжична технология WattUp, която зарежда устройствата от разстояние.

Достатъчно е да свържете телефона или каквото и да е друго устройство с външен приемник или да го поставите в специална защитна обвивка за известно време. Разбира се, удобството не е като на вградената в телефона технология, но все пак е голяма стъпка напред.

Energous е разработила предавател WattUp и приложение, което открива дали има някакви устройства за безжично зареждане наоколо – в радиус от 3 метра.

Предполага се, че калъф за телефон с WattUp ще струва от 75 до 125 долара, а предавателят – около 300 долара, твърди TechnologyReview. Засега няма информация кога ще излязат на пазара комерсиални WattUp продукти.

Коментари по темата: „Нова технология зарежда безжично в радиус от 3 метра”

добавете коментар...

  1. Васил

    Нова , нова … от времето на Тесла…

Коментар