САЩ обмислят визова бариера за китайските ИТ-та

Миналата седмица САЩ обвиниха петима китайски офицери във взлом на информационните системи на американски компании

САЩ обвиниха петима китайски офицери във взлом на информационните системи на американски компании

Вашингтон възнамерява да ограничи достъпа на китайски компютърни специалисти до хакерските конференции в Лос Анджелис това лято, като въведе визови ограничения, предаде Ройтерс.

През август в Калифорния ще се проведат две хакерски конференции – Def Con и Black Hat, които традиционно се радват на много висока популярност. Организаторите на тези събития обаче не знаят нищо за плановете на Вашингтон да ограничи достъпа на китайските спецове и принципно не одобряват подобна идея.

Миналата седмица САЩ обвиниха петима китайски офицери във взлом на информационните системи на американски компании с цел кражба на търговски тайни. Евентуалното въвеждане на визови ограничения цели да подкрепи натиска на щатското правителство срещу Китай.

По думите на Джеф Мос, основател на Def Con и Black Hat, подобни решения не спомагат за създаване на позитивна общност. Дори и да бъдат наложени ограничения обаче, те ще окажат незначително въздействие, тъй като хакерските конференции се заснемат и разпространяват в интернет и на DVD носители.

Коментари по темата: „САЩ обмислят визова бариера за китайските ИТ-та”

добавете коментар...

  1. Бетина ..........

    Мда отделно хотели ,билети за Авиолиния ,.Визoви глупости ..
    САЩ с всеки изминал ден режат по бързо клона на който седят
    БТо не бяха санкци то не бяха майдани и ограничения то не бе тероризъм егати…

  2. Saevar

    трябваше и да споменете колко струва входа на такава хакерска конференция, ако искаш да присъстваш там на място билета е 3 000 евра.

Коментар