Microsoft дава безплатен софтуер на студентите

Студентите от университети в 10 държави ще получат безплатни средства за разработка от Microsoft. Инициативата DreamSpark започва тази седмица и обхваща продуктите Visual Studio и няколко други програми, разкрива публикация в CNET. През следващата година програмата ще се разгърне по целия свят.
В допълнение към Visual Studio, компанията ще осигури на студентите безплатен достъп до инструментите Expression Web, както и до XNA – за разработка на софтуер за гейм конзолата Xbox 360.
Microsoft вече предлага на по-ниски цени академични версии на своя софтуер и безплатен “експресен” вариант на Visual Studio. Студентите могат да ползват също безплатни копия на Windows Server и версия за разработчици на SQL Server.
С продуктите на Microsoft учащите ще могат да създават софтуерни приложения, уеб сайтове и приложения за социални мрежи като Facebook, посочват от компанията. Сред държавите, включени в кампанията, са САЩ, Великобритания, Китай, Франция и Германия.
Бил Гейтс ще говори днес подробно за инициативата DreamSpark пред студенти от университета Станфорд. Целта на Microsoft е да приобщи отрано студентите към нейния софтуер, коментират анализатори.

Коментар