vivatel предоставя на БУЛСАР номер 161 за оказване на спешна помощ в морето

21/07/2006 – Агенция „ПР Медиа”
vivatel предоставя на БУЛСАР номер 161 за оказванена спешна помощ в морето
Мобилният оператор се присъединява към обща инициатива в подкрепа на организациите на доброволци по света
vivatel предоставя мобилен номер 161 за оказване на помощ при бедствие в морето. Това обяви регионалният акаунт мениджър на vivatel Димитър Димитров на пресконференция днес, 21 юли 2006 г. в град Варна, по повод включването на мобилния оператор в обща инициатива за оказване на подкрепа на доброволческите формирования по света. Организатор на инициативата е варненската гражданска организация за “морско търсене и спасяване” БУЛСАР.
„Като социално ангажирана компания за vivatel е много важно да подкрепя инициативи, които са в полза на обществото. Убедени сме, че благодарение на общия мобилен номер 161 хората, които са попаднали в екстремна ситуация в морето ще имат възможност да получат бърза, ефективна и високо професионална помощ от БУЛСАР”, каза Димитър Димитров.
Началото на съвместната инициатива беше отбелязано с 20 минутна демонстрация за действия по местоопределяне на бедстващи хора на борда на малки плавателни съдове в морето чрез използването на единния номер 161 при всички мобилни оператори.

Коментар